Get Adobe Flash player

Home

Over ons

En zo zijn we begonnen...

In april 1994 had Frank van Baelen het schitterende idee om een koor op te richten. Onder zijn leiding ontstond er al snel een aanzienlijk groepje geïnteresseerde zangers en zangeressen. En zo werd New Sound geboren.

Na 8 jaar, in 2002, besloot dirigent Frank van Baelen het dirigeerstokje door te geven aan Nadia Loenders.

Enkele jaren later in 2005 werd de fakkel door gegeven aan dirigent Pieter Smeets.

Sinds januari 2018 werd de fakkel door gegeven aan onze huidige, enthousiaste en dynamische dirigent Marco Mariën.

Vriendschap, enthousiasme en het streven naar kwaliteit vormen ons motto. Verder streeft New Sound naar veel variatie in stijl, tempo en genre. Het herkenbare poprepertoire wordt meerstemmig gebracht. A capella, popnummers, filmmuziek en musicalhits vormen een greep uit ons repertoire.

Om de 2 tot 3 jaren zetten we een eigen productie op de planken, maar daarnaast verzorgen wij door het jaar diverse optredens, op uitnodiging, maar ook in eigen organisatie. New Sound... on Broadway, The Magic Stars of New Sound, Golden Memories, Radio New Sound, Feel the Beat, Loud and Proud, It's AmaZing titels van concerten die nog altijd nazinderen als muziek in de oren.

Zingen is gezond, zingen is plezant, zingen in groep is nog plezanter. De muziek geeft rust en vrolijkt ons op, muziek doet de zorgen in het leven vergeten. Wij proberen met muziek de wereld wat mooier te maken.